Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Victoriasjøen Kart

Victoriasjøen kart

Det meste av sundet er mellom 50 og 300 km breitt på det smalaste er det berre 2 5 km breitt. Uganda ligg heilt innanfor tropane og ekvator går igjennom landet.

victoriasjøen kart Victoriasjoen Wikipedia victoriasjøen kart Victoriasjoen Wikipedia

11 09 2013 nilen er den lengste elva i verda og av mange òg sett på som den.

Victoriasjøen er afrikas største innsjø nilens største kildesjø og jordens nest største ferskvannssjø med et areal på 68 800 kvadratkilometer. Det strekker seg aust vest og er 800 km langt. Med etterfølgende ekspedisjoner av baker og stanley var afrika godt utforsket på slutten av århundret og dette banet vei for koloniseringen som fulgte. Han meinte han hadde funne kjelda til nilen og då han såg dette enorme opne vatnet.

Han og richard francis burton utforska sentrale område av afrika og fann dei store innsjøane. Høglandsplatået er avgrensa i aust av kystsletta i vest og nord av den store austafrikanske søkkegropa. Den største kristne festivalen i etiopia er timkat festivalen som tyder dåp på amharisk. Ei ny bok fokuserer på kultur og religion ved blånilen si ytste kjelde sjølve utløpet til elva frå paradis.

Sjøen ligger i etiopiske høyland på 1134 meter over havet. Tanganyikasjøen er ein stor innsjø i afrika han er estimert til å vere den nest største ferskvassinnsjøen i verda etter volum og i tillegg den nest djupaste begge etter bajkalsjøen i sibir innsjøen er delt mellom dei fire landa burundi kongo tanzania og zambia der kongo 45 og tanzania 41 har dei største delane av han vatnet i innsjøen renn ut i elvesystemet til kongo og til slutt ut i atlanterhavet. Største dyp er 85 meter men med sterkt vekslende vannstand. Malakkasundet er eit smalt havområde i indiahavet som ligg mellom øya sumatra i sør og malayahalvøya i søraust asia sundet grensar til landa indonesia i sør og malaysia og singapore i nord.

Victoriasjøen er en innsjø i sentral afrika som ligger mellom uganda i nord kenya i øst og tanzania i sør. Victoriasjøen ble av john hanning speke oppkalt etter dronning viktoria av storbritannia han var den første europeeren som besøkte innsjøen 1863. Victoriasjøen kart uganda wikipedia victoriasjøen kart kart victoriasjøen wikipedia reiserute kigali rwanda moshi tanzania en reise rundt email this blogthis. I seinkingssona ligg fleire høge vulkanar mellom anna det høgaste fjellet i.

Sistnevnte ble til slutt påvist å være nilens kilde. Victoriasjøen eller victoria nyanza også kalt nalubaale er den største innsjøen i afrika med et areal på 68 800 km det er også den nest største ferskvannssjøen i verden bare lake superior er større og verdens største tropiske innsjø. I tillegg er dei vestlege områda ofte påverka av fuktig sørvestleg vind som tar med seg regn frå kongo. Dei våtaste områda av landet er langs kysten av viktoriasjøen og rwenzorifjella i vest uganda.

Her får ein om lag 1500 mm i året medan sentrale og nordaustlege område får mindre enn 1000 mm. Av magnus halsnes publisert. Geologisk er tanzania hovudsakleg bygt opp av prekambriske vulkanittar granittar og gneisar som dannar store platåmassiv på 800 1500 moh. Langs kanten av søkkegropsystemet er landmassen heva og dannar markerte høgderyggar.

Innsjøen ligger delvis i uganda cirka 45 tanzania cirka 49 og kenya cirka 6. Fukta frå victoriasjøen er ei kjelde til fukt i atmosfæren og torevêr. Dei høgaste områda består av yngre vulkansk material. Eit glimrande kart kalla al adrisi kartet frå 1160 talet viser ein nøyaktig framstilling av victoriasjøen og han står oppført som kjelda til nilen.

Europearane oppdaga innsjøen først i 1858 då den britiske utforskaren john hanning speke nådde den sørlege enden. Ekspedisjoner av burton og speke 1857 1858 og speke og grant 1863 lokaliserte tanganyikasjøen og victoriasjøen. Kolonialisme og kappløpet om afrika rediger rediger kilde kart som viser europeiske krav til det afrikanske kontinentet på begynnelsen av første. Institutt for arkeologi historie kultur og religionsvitenskap.

Sundet munnar i aust ut i eit randhav til stillehavet.

victoriasjøen kart Victoriasjoen Wikipedia victoriasjøen kart Victoriasjoen Wikipedia

victoriasjøen kart Victoriasjoen Wikipedia victoriasjøen kart Victoriasjoen Wikipedia


Post a Comment for "Victoriasjøen Kart"