Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gamle Stavanger Kart

Gamle stavanger kart

En politikk på å selge dem ut til engasjerte private eiere synes å ha lykkes. Fra 1957 til 1974 ble det gjort flere vedtak om vern av området som fikk navnet gamle stavanger.

gamle stavanger kart File Stavanger Kart 1889 Jpg Wikimedia Commons gamle stavanger kart File Stavanger Kart 1889 Jpg Wikimedia Commons

Gamle stavanger eller straen som området også kalles er nord europas best bevarte trehusbebyggelse.

Gamle stavanger utgjør den største trehusbebyggelsen i nord europa. Norgeskart kart med søk på adresser og stedsnavn. Eg e fydde på straen. Fra og med 10.

Hos stavanger byarkiv finner du flere hundre. Andre kart på nett. Gamle stavanger ligger på vestsiden av vågen og består av 173 trehus som ble oppført på slutten av 1700 og begynnelsen på 1800 tallet. Gamle stavanger har mottatt priser for bevaring stavanger har mottatt flere priser for bevaringen av gamle stavanger.

Gamle stavanger ble i arkitekturvernåret 1975 utpekt av unesco som en av de bevaringsverdige byene i norge. I dag må det nok legges til at kampen for bevaring egentlig er en kontinuerlig kamp. Juni vil det være mulig å bestille arkivmateriale til bruk på lesesal onsdag og torsdag fra kl. Her finnes også stavanger maritime museum og norsk hermetikkmuseum.

Seeiendom eiendomsinformasjon fra matrikkelen. Men det er gjerne området i gamle stavanger som blir utpekt som representativt for hele. Gamle stavanger er et populært boligområde og bydelen har flere gallerier og håndverkutsalg. Mer informasjon finner du her.

Nasjonale karttjenester og annen kartbasert informasjon. Fremdeles finner vi deler av bebyggelsen i rimelig dårlig forfatning. Trehusbyen består faktisk av rundt 8 000 hus i alle mulige stilarter fra empirestil til jugend og funksjonalisme. Senorge kart som viser snø vær vann og klima for norge.

Certificate of excellence 2020. Norge i bilder ortofoto over hele norge flyfoto norge digitalt nasjonal geodataportal. Trehusbyen består i hovedsak av stavangers bebyggelse fra før andre verdenskrig. I mange år sto i det minste kommunale småhus sterkt forfalne.

Det er den eldre bebyggelsen i skråningen vest av vågen i stavanger som i dag omfattes av begrepet i tall utgjør dette 173 vernede og restaurerte trehus som ble oppført på slutten av 1700 og i løpet av 1800 tallet de fleste husene er hvitmalte men byr på variasjon i størrelse stil og utforming. Trehusbyen er imidlertid mye mer enn kun gamle stavanger. Besøkstid og arkivmateriale som skal brukes må bestilles på forhånd.

gamle stavanger kart Regler For Bygging I Trehusbyen Stavanger Kommune gamle stavanger kart Regler For Bygging I Trehusbyen Stavanger Kommune

gamle stavanger kart Kulturminner Og Kulturminneplan Stavanger Kommune gamle stavanger kart Kulturminner Og Kulturminneplan Stavanger Kommune


Post a Comment for "Gamle Stavanger Kart"